Vakgebieden

Pisotive helpt ondernemers met het behalen en behoud van ISO certificeringen. Sommige ondernemers moeten letten op de kosten en voeren het liefst zoveel mogelijk zelf uit. Andere ondernemers zijn liever met klanten bezig en besteden de aanloop naar certificering volledig uit. Het is bij Pisotive allemaal mogelijk.

Wij spreken de mogelijkheden graag met je door. Daarbij maken we een aanpak op maat en helpen we met het opstellen van een gericht actieplan en samenwerkingsvoorstel. Wij helpen verschillende ondernemers bij certificering van de volgende onderwerpen:

Kwaliteit

Kwaliteitsmanagement helpt om de klanttevredenheid te verhogen. Het behoud van bestaande klanten is 6x goedkoper dan het werven van nieuwe klanten. Daarnaast brengen tevreden klanten vaak weer nieuwe klanten aan. Er is binnen kwaliteitsmanagement een stelregel dat het voorkomen van een fout 10x goedkoper is dan het intern herstellen van de fout en 100x goedkoper dan als de fout de klant bereikt. Genoeg (financiƫle) redenen dus om vandaag nog aan de slag te gaan met kwaliteitsmanagement.

Milieu & Veiligheid

Duurzaamheid is maatschappelijk een bijzonder thema. Van bedrijven wordt in toenemende mate verwacht en voorgeschreven dat zij hun milieuprestaties verbeteren. Veiligheid moet vanuit de wet- en regelgeving goed geregeld zijn. Tegelijkertijd is het voor een werkgever ook interessant om de veiligheid en gezondheid van zijn medewerkers te stimuleren. Dit is zowel vanuit menselijk fatsoen als vanuit de rendementsgedachte de juiste beslissing. Voorkomen is beter dan genezen, vooral op het gebied van milieu & veiligheid.

Informatiebeveiliging

Iedere dag is in het nieuws wel te lezen hoe bedrijven worden gegijzeld, gehackt of op andere manieren te maken krijgen met cybercriminelen. Het MKB wordt hierbij niet gespaard en in 2020 werd de helft van de MKB bedrijven aangevallen. 60% van de MKB bedrijven komt een ernstig datalek niet meer te boven. Het is dus zaak om van informatiebeveiliging een prioriteit te maken. Dit hoeft niet gelijk veel te kosten. Door een op maat gemaakte risicoanalyse en actieplan worden de grootste risico’s beperkt.


Stappen zetten voor ISO certificering?